Ara Dönem İngilizce Yeterlik Sınavı Hakkında Duyuru (OCAK 2019)

04.12.2018

Dilekçe Teslim Tarih Aralığı: 03 Aralık 2018 – 28 Aralık 2018

Dilekçe Teslim Yeri: İMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği

Dilekçe Örneği:

2017 ÖSYM puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ

2018 ÖSYM puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ

Not:Sınava girmek isteyen tüm öğrencilerin dilekçelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında Yüksekokul Sekreterliği’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Dilekçe vermeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir. Dilekçeler dilekçe sahibi tarafından elden ya da posta yolu ile sekreterliğe ulaştırılmalıdır.Dilekçesinin aslını kargo aracılığı ile 'Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği' ismine gönderecek olan öğrencilerin dilekçeleri, en geç 28 Aralık 2018 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu tarihten sonra gelen dilekçeler kabul edilmeyecektir. Yabancı Diller Yüksekokulu, kargosu ulaşmayan belgelerin veya zarar gören gönderilerin sorumluluğunu üstlenmez.

İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) Hakkında Bilgi

Yazılı Kısım:  14 Ocak 2019, Pazartesi

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30

Konuşma Sınavı: :    15 Ocak 2019, Salı

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

İYS’yeGirebilecek Öğrenciler:

1. 2017 ÖSYM sonuçlarına göreüniversitemizin İngilizce programına kayıtlı olup 2017-2018 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitiminden başarısız olmuş öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (3 Aralık 2018- 28 Aralık 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar, (Beklemeli Öğrenciler)

2. 2017 ÖSYM sonuçlarına göreüniversitemizin Türkçe programına kayıtlı olup 2017-2018 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitiminden başarısız olmuş öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (3 Aralık 2018- 28 Aralık 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar,

3. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin İngilizce programına kayıtlı olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (3 Aralık 2018- 28 Aralık 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar,

4. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin Türkçe programına kayıtlı olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimine devam eden isteğe bağlı öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (3 Aralık 2018- 28 Aralık 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar,

5. 2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden İngilizce programlara kayıtlı olup, 2017-2018 akademik yılında kayıt dondurmuş ve 2018-2019 akademik yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (3 Aralık 2018- 28 Aralık 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar Ocak 2019 İYS’ye girebilirler. (2018-2019 akademik yılında kayıt dondurmuş öğrenciler ilgili sınava giremezler.)

Not: 2018-2019 akademik yılında hazırlık sınıfına kayıtlı olup derse devam hakkını kaybetmiş (devamsızlık sınırını aşmış) öğrenciler sınava giremez.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) İYS'den 70 ve üzeri (69,5 dâhil) alan öğrenciler hazırlıktan muaf sayılırlar. Dinleme, Okuma, Dil Kullanımı ve Kelime Bilgisi 14 Ocak 2019 Pazartesi günü 1. oturumda ölçülecektir.  Yazma Bölümü aynı gün 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 15 Ocak 2019 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak ve geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliği çeşitli nedenlerden dolayı olmayan öğrenciler öğrenci belgesi ibraz etmek zorundadır.

2. Öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.